A dán közmédia után a The New York Times is saját, előfizetéses podcast applikációt fejlesztett, ezzel még egy médiaóriás lép a saját platformot fejlesztő és azon audiotartalmat kínáló médiumok útjára. A tendencia, bár újnak mondható, egyre több vállalat dönt úgy, hogy beszáll a versenybe egy saját alkalmazással.

Új, saját platformot fejlesztett a podcast- és hanganyagai számára A New York Times, amely kizárólag a központi hírtermék előfizetői számára érhető el. A döntés célja az előfizetők elkötelezettségének és megtartásának fokozása volt – nyilatkozta Alex Hardiman, a Times termékért felelős vezetője. A NYT Audio bevezetése a vállalat korábbi, az előfizetők számára exkluzív tartalmak biztosítására irányuló erőfeszítéseire épül, mint például a 2021-ben bevezetett, csak előfizetőknek szóló hírlevelek.

Az alkalmazás, amely 18 hónapos béta tesztelési időszakon esett át, csak a The Times alap hírtermékének iOS-en lévő előfizetői számára érhető el. Bár a felhasználók választhatnak, hogy bizonyos műsorokat, podcastokat vagy szerkesztőket követnek-e, az alkalmazás tartalmát szándékosan a szerkesztők állítják össze, azzal a kifejezett céllal, hogy prémium felhasználói élményt nyújtson. Fontos megjegyezni, hogy a Times podcastjai továbbra is elérhetőek lesznek a NYT Audio alkalmazáson kívül is, Stephanie Preiss, a The Times tévé- és audió részlegének vezető alelnöke és vezérigazgatója hangsúlyozta ennek a stratégiának a jelentőségét. Azzal, hogy a podcastok széles körben elérhetőek maradnak, a The NY Times célja, hogy olyan közönséget építsen ki, amely végül előfizetések felé terelődhet, és ezáltal fellendítheti hirdetési üzletágát.

A külön alkalmazás létrehozása azonban azt a célt szolgálja, hogy a The New York Times tartalmainak és termékeinek napi fogyasztási szokását közvetlenül az audiorajongók számára teremtse meg. Preiss kiemelte azt a meggyőződését, hogy a hallgatás és az olvasás különböző dolog, és az egyének elsősorban az egyik vagy a másik felé vonzódnak. Az alkalmazás funkcionalitását úgy alakították ki, hogy megfeleljen a felhasználók napi rutinjának, és a kezdőképernyőn is különböző szekciókat tartalmaz. Az alkalmazás szerkesztőségi irányítását Paula Szuchman, a The NY Times audioigazgatója felügyeli.

A kezdőképernyő olyan szekciókat tartalmaz, mint a „The Headlines”, egy rövid formátumú napi hírpodcast, amely naprakész tudósításokat nyújt a fontosabb történetekről, amelyekről a Times zászlóshajójának számító napi műsor, a „The Daily” nem tudósít. A képernyő felső részén található a „The Daily” lejátszó modulja is. Ezen kívül a felhasználók hozzáférhetnek a „Reporter Reads”-hez, amely rövid hangos hírbeszámolókat, véleményeket és a riporterek által vezetett leírásokat kínál. A The New York Times és társkiadói hosszú formátumú hangzói szintén elérhetőek a kezdőképernyőn, kihasználva a The Times által 2020-ban felvásárolt Audm alkalmazás által biztosított funkciókat. A NYT Audio alkalmazás elindításával az Audm a továbbiakban nem marad önálló alkalmazás.

Az alkalmazás továbbá a The NY Times által 2022-ben felvásárolt The Athletic előfizetéses sportoldal podcast- és audiotartalmainak egy részét, valamint a lap által 2020-ban felvásárolt Serial Productions podcast, a „This American Life” tartalmát is listázza. A The New York Times podcast-üzletága a „The Daily” 2017-es elindítása óta jelentős növekedést ért el, eddig több mint 3 milliárd letöltést produkált. Annak ellenére, hogy a vezető kiadóknál kevesebb műsort gyárt, a Podtrac szerint a The Times jelenleg a negyedik legnagyobb audiokiadó.

Az önálló alkalmazás létrehozására vonatkozó döntés abból fakad, hogy a The Times újságírói számára több lehetőséget biztosítsanak a hangos tudósítások készítésére. Ahogy Sam Dolnick, a főszerkesztő-helyettes megjegyezte, a „The Daily”-ben naponta csak egy riporter számára van hely, miközben a The Times 1700 tehetséges újságíróval büszkélkedik. Az önálló audioalkalmazás bevezetése illeszkedik a The Times fejlődő üzleti modelljéhez, amely a speciális érdeklődési köröknek megfelelő, speciális előfizetési termékek csomagajánlataira összpontosít, miközben továbbra is átfogó hírszolgáltatást nyújt.

Azzal, hogy a The Times különböző rajongói csoportokat kiszolgáló előfizetéses termékeket kínál, mind az alkalmi hírolvasókat, mind az elkötelezett rajongókat ki kívánja szolgálni, akiknek az általános hírfogyasztáson túlmenően más érdeklődési köre is lehet. Például azok, akik főleg nem külpolitikai közleményeket olvasnak, értéket találhatnak a NYT Cooking alkalmazásban a receptek miatt, vagy a NYT Games alkalmazásban a napi keresztrejtvényeknél.