Leáll a Stitcher, podcastalkalmazás és webes szolgáltatás augusztus 29-én – jelentette be anyavállalata, a SiriusXM. A bezárás célja a felhasználói bázis konszolidálása és a podcast ágazat integrálása a SiriusXM nagyobb platformjába. A SiriusXM 2020-ban vásárolta fel vásárolta a Stitchert, 325 millió dollárért. A vállalat azt tervezi, hogy még ebben az évben teljesen új szolgáltatást vezet be a SiriusXM zászlóshajójának előfizetéses alkalmazásán belül.

A Stitcher weboldalán közzétett közlemény szerint a Stitcher Studios és a hozzá tartozó Earwolf hálózat továbbra is folytatja a podcastok gyártását. A Stitcher prémium tartalmainak elérhetőségéről és hozzáférhetőségéről, és azok módozatairól nem az anyavállalat dönt majd, hanem az egyes műsorvezetők és alkotók. A Stitcher azt tanácsolja felhasználóinak, hogy figyeljék kedvenc podcastjuk közösségi felületeit ezekkel a hírekkel kapcsolatban, hogy naprakészek maradjanak az adott műsor sorsáról.

A Stitcher az exkluzív és crossplatform podcastok kedvelt gyűjtőhelye volt, és hatalmas, különböző műfajokat magában foglaló könyvtárral büszkélkedhet. A Stitcher eredeti podcastjai között olyan nevek szerepelnek, mint a Freakonomics Radio, a The Video Archives Podcast Quentin Tarantinóval és Roger Avaryval, a LeVar Burton Reads és a Science Rules! With Bill Nye. Az alkalmazást többek között menü- és személyre szabott ajánlórendszerével tűnt ki, amely hatalmas felhasználói bázist hozott számára.

A Stitchert még 2008-ban, startupként egy zenei alkalmazásként kezdték fejleszteni. A vállalatot 2014-ben felvásárolta a Deezer, majd két évvel később eladta a Midroll Media-nak. Végül 2020-ban az anyavállalat, az E.W. Scripps Company eladta a SiriusXM-nek, hogy aztán a műholdas rádiószolgáltató most bejelentse a közelgő bezárását.

A bezárás részeként a Stitcher kikapcsolta az előfizetések automatikus megújítását. A vállalat a prémium ügyfelek pénzvisszatérítési folyamatát is megtervezte. A meglévő előfizetőknek nem kell semmilyen lépést tenniük ahhoz, hogy lemondják előfizetésüket. Továbbá azok, akiknek az éves előfizetése augusztus 29. után újul meg, arányos visszatérítést kapnak az előfizetési év fel nem használt részére.